Yerli format Savaş Şehri yarışması YOUTUBE’da yayınlanmaya başladı.
ASKERİ FORMAT
Savaş Şehri, Askeri simülasyon, strateji üzerine kurulu bilgisayar oyunlarını adeta gerçeğe çevirmiş bir yarışma programıdır. Tamamen yerli ve milli bir yarışma formatı olan yarışma Airsoft tabancaları ve tüfekleriyle oynanan oyunlarda, yarışmacılar gerçek askeri kamplarda doğa şartlarında yaşıyorlar.
KOMUTANLAR YARIŞMACILARA ACIMIYOR
Asıl büyük yemek ödülünü kazananmalılar çünkü 1 salatalık, kibrit kutusu peynir, bir dilim ekmek ve ya domates gibi kısıtlı 1 öğün yemek veriliyor komutanları onları savaşlara hazırlarken çok zorluyor, gerçek eğitimler veriyor. Daha önce aşk programına katılmış, iş insanı ,esnaf, öğretmen olan yarışmacılar baskı altında ve psikolojik askeri testlerden geçiyor çoğu zaman komutanları canlarını yakıyor.
ULUSLARARASI BİR FORMAT ve YARATICISI BİR TÜRK
Dark Mode Film işbirliğiyle gerçekleştirilen yarışmanın konseptini hayal eden ve hayata geçiren Bekir Gündoğdu, projenin yapımcılığını da yapıyor. Ülkemize yıllarca çeşitli yarışma formatları ve diziler yurt dışı lisanslı olarak geliyor ve ciddi lisans ücretler ödeniyor ama Savaş Şehri, tamamen yerli ve milli. Yerli olduğu için ülkemize döviz getirisi sağlayacak heyecanlı ve adrenalin dolu bir yarışma.
HERŞEYİYLE GERÇEK BİR KONSEPT
5 kadın 5 erkekten oluşan 10 kişilik 2 takımın başında uzman asker eğitmenler var. Timlere strateji, taktik, talim eğitimi veriyor ve onları zorlu görevlere hazırlıyor. Askerlerin ve polislerin ülkemizi korurken çektiği zorlukları birebir yaşıyor yarışmacılar.
Yarışmacılar arasında birçok tanınan yüz ve ilginç karakter var. Örneğin İsmail Baki komedyen, İbrahim Yılmaz 17 milyon takipçili bir fenomen, Doğanay Oğuz TikTok’un en çok takip edilen fenomenlerinden biri, Kısmetse Olur’dan Hazal Atabek, 2014 best model 1. Si Caner Tanrıverdi ve yine ekranlardan tanıdığınız Caner Toygar. Bu kadar farklı karakterin aynı yarışmada askeri bir mücadele içinde olması yarışmayı iyice ilginç hale getiriyor.
DEPREMDEN ÖNCE DEPREM BÖLGESİNDE ÇEKİLDİ
Depremden önce Hatay’da kurulan dev platoya Azerbaycan’dan fenomen isimler geldi. İki savaş kahramanı komutandan eğitim alan Azerbaycanlı yarışmacılar kıyasıya bir mücadele verdi ve sonunda Deryanur Qurbanova adlı bir kadın yarışmacı şampiyon oldu. Hem de finalde 3 erkeğe karşı kazandı. Zekanın ön planda olduğu bu yarışmada sadece kas gücü yeterli değil.
https://www.youtube.com/@savassehri youtube kanalında yayınlanıyor. 100 bölüm yayınlanacak olan yarışma için yapılan platosu deprem sonrası depremzedelerin yaşam alanına çevrildi. Yeni plato kurulması için belediyelerle görüşmeler devam ediyor yakın zamanda yeni plato kurulacak ve farklı ülkelerden yarışmacılar ülkemize gelerek her ülke için ülkemizde çekimler yapılarak o ülkelerde yayına girecek bu sayede ülkemizin coğrafi güzellikleri, tarihi, kültürel hatta yemek kültürüde yayınlandığı ülkeler sayesinde tanıtılmış olacak. Aşk, entrika, dedikodu, kulis, diskalifiye, tartışma her şey gerçek eksiksiz bir askeri eğitimle yarışmacılar tam bir savaşçıya dönüşüyor tamamen gerçek yaşam hikayeleri. Sloganları da güzel mesajlar veriyor “silah tutkunu spora çevir”
KONSEPTTE HERŞEY DÜŞÜNÜLMÜŞ ve BENZERSİZ
Liderlik ve Strateji Oyunları;
Akış da ilgi çekici. İlk oyunları liderlik oyunu bu oyunu kazanan yarışmacı 1 hafta boyunca takıma liderlik ediyor, tüm taktikleri o veriyor. Sonra 2 lider askeri parkura çıkıyor, kazanan liderler lideri oluyor ve savaş oyunlarındaki saldırı savunma önceliğini seçme hakkı alıyor.
Erzak-Teçhizat oyunu;
Asıl büyük yemek ödülü için erzak teçhizat oyunu oynanıyor. Erzağı alan büyük yemek ödülünü alıyor. Teçhizatı alana ekstra silah ve cephane kazanıyor. Savaş alanına takım halinde giriliyor, vurulan kişi o oyunda oyun dışı kalıyor. Verilen süre sonunda erzak çantasını ve teçhizat kasasını güvenli alana ulaştıramazsalar 2 takımda bunlardan mahrum kalıyor ve risk almak zorunda kalıyorlar bu da oyunu daha heyecanlı hale getiriyor.
Görev Oyunu;
Bomba imha, karargah baskını, rehine kurtarma gibi bir birçok oyun senaryosuyla oynanan bu oyun takım halinde oynanıyor ve verilen görev yerine getirilinceye kadar vurulan oyun dışı kalıyor. Oyunu kaybeden timden bir kişi kurultayda eleniyor. Yarışma da eleme gününe kurultay deniyor konseptte tamamen yerli isimler kullanılıyor. Türk isimleri, gelenek ve görenekleriyle yazılmış bir format. İslam ve Türk kültürünün sembol ve isimlerini kullanmaya özen göstermişler.
BENZERSİZ PRODÜKSİYON
Yapımcı ve format sahibi Bekir Gündoğdu’ya bu işi çekmek imkansız, kurgulamak mümkün değil bile demişler. Hatta ismini vermek istemediği Türkiye’nin en büyük yapımcılarından biri bunu biz bile çekemeyiz demiş.
Ekranlardan tanıdığımız sevilen bir yüz olan Hasan Yanlızoğlu hem sunucu hem projenin yaratıcılarından. Çekim anında 6 ana kamera 2 drone ve 70 aksiyon kamerasıyla an ve an çekim yapan 78 kamera ve 200 kişilik bir ekiple çekiliyor. İşin en ilginç tarafıda dizi havasında bir yarışma programı. Oyunun sonunda timler görevi yerine getirebilecek mi ? Sonucu bir sonraki bölümde görebiliyorsunuz.
Daha söyleyecek çok şey var ama biraz merak edin ve yarışmanın yayınlanacağı YouTube kanalından bölümleri izleyin ayrıca dünya çapında bir Türk formatına destek olmak için kanala abone mayı unutmayın. Yakında dünyadaki birçok ülke yerli bir formatı televizyonlarında yayınlayacak öyle görünüyor. Ülkemizin böyle girişimci ve üreten insanlara ihtiyacı var bizde böyle kaliteli ve güzel işlere destek olmalıyız.
DÜNYADA İLGİ GÖRÜYOR
Uluslararası 2 fuara gidilmiş ve çok ilgi görmüş. Yakında farklı ülkelerde de bu yarışmayı izleyebilirsiniz.
İLGİNİZİ ÇEKECEK
Her kesime hitap eden bu yarışmada özellikle kadın yarışmacıların performansları izleyenleri şaşırtıyor. Oyunlarda milli sporlarımıza da yer verilen konsept bize şunu kanıtlıyor her Türk asker doğar.