Sadettin Saran’ın sahibi olduğu Radyo Trafik’in kuruluşundan bu yana 10 yıldır DJ’lik yapan Elvan Palaşoğlu, Ankaragücü-Galatasaray maçında yaşanan küfür ve şiddet olaylarına ilişkin “3-5 zibidi tüm camiaya mal edilmemeli” şeklindeki sözleri nedeniyle işten çıkarıldığını söyledi.
Radyo Trafik’te 10 yıldır DJ’lik yapan Elvan Palaşoğlu, GS-Ankaragücü maçıyla ilgili yaptığı “3-5 zibidi’ tüm camiaya mal edilmemeli” yorumu nedeniyle işten çıkartıldı. Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre, Palaşoğlu, radyo yönetimine gönderdiği savunmasında olayı şöyle anlattı:
“1 Haziran Perşembe günü “Ankara’da bu sabah” programında, her sabah rutin yayın akışımızda olan muhabir arkadaşımız, o hafta oynanan şampiyonluk maçıyla ilgili bilgi vermek üzere yayına bağlandı.
Basına yansıyan olaylardan dolayı maçı statta izleyen görevli arkadaşımızdan bilgi almaya çalıştık ve arkadaşımız da genel olarak olayların sakin geçtiğini, bazı münferit olaylar olduğunu paylaştı. Daha sonra çoğunluğu Ankaragücü taraftarı olan dinleyicilerimiz maçta yaşadıklarını, edilen ağır küfürleri, eşleri ve çocuklarıyla maça gidememelerinden dolayı yaşadıkları sorunları anlattılar. Özetle, futbolda fanatizme tepkilerini dile getirdiler.
Ben de Ankaragücü’nün büyük bir camia olduğunu, şiddet yanlısı birkaç kişinin Ankaragücü taraftarı olarak nitelendirilemeyeceğini, şiddetin nereden gelirse gelsin karşısında olduğumuzu vurguladım ve şiddet yanlısı ‘3-5 zibidinin’ tüm camiaya mal edilmemesi gerektiğini belirttim. Zibidi, Türk Dil Kurumu’na göre ‘yersiz davranan kişi’ anlamına gelir ve hukuka göre hakaret sayılmaz.
Yayını dinleyen herkes açık ve net bir şekilde görebileceği gibi, bu sözüm şiddetten yana olan, futbolu oyun olmaktan çıkaran, insanlara saldıran azınlık bir gruba yönelik olarak söylenmiş ve hatta Ankaragücü camiasını koruma amacını taşımaktadır. Ben ve dinleyicilerim tamamen şiddete karşı durduk. Yayında Ankaragücü hedef alınmadı, şiddet yanlısı taraftara tepki gösterildi. İlk olarak sözlü olarak iş akdimin sona erdiği ifade edildi, ardından yıllık iznimin uzatıldığı ve savunma talep edildiği, bu sürecin hukuka uygun gibi görünmesi adına işten çıkarma için bahane arandığını göstermektedir.”