Çocukluk yıllarında pilot olma hayali kuran Zara, bu hayalini bir kenara bırakıp müzikle tanıştı. Yarışmalarda kazandığı birinciliklerin, onun hayatında nasıl bir dönüm noktası yarattığını ve müzik kariyerinin nasıl şekillendiğini anlattı. Takvim gazetesini haberine göre sanatçı, müziğe olan ilgisinin nasıl başladığını ve kazandığı ödüllerin, onu konservatuvara yönlendirdiğini belirtti. Zara, “Başta pilotluk hayalim vardı, ama müziğe olan tutkum beni farklı bir yola sürükledi. Kazandığım birincilikler, bana müzik dünyasına girmeyi ve kendimi bu alanda geliştirmeyi sağladı” dedi.
“ŞİMDİ HERKES ÜNLÜ”
Zara, müzik kariyerine adım attığı ilk yılları anlatırken şunları söyledi: “Birincilikler beni konservatuara götürdü. Bildiğim tek türkü Kırşehir türküsüydü. Tüm sınavlara bu türküyle girdim ve iki defa birinci oldum. Bu türküyle TRT’de çok değerli şeflerle çalıştım. TRT benim için çok büyük bir okul oldu… İlk albümüm çok ses getirdi. Henüz 20 yaşındayken bir arabam oldu. Beni görenler kornaya basıp selam verirlerdi. O zaman ünlü olduğumu anladım. O dönemde şöhrete adapte olmak zordu ama şimdi herkes ünlü.”
“TARIK AKAN’IN ÜZERİMDE ÇOK EMEĞİ VAR”
Müzik dışında oyunculuk ve sunuculuk deneyimlerinden de bahseden Zara bu alandaki isimlere minnettarlığını dile getirdi:
“Oyunculuk hiç gün yüzüne çıkmamış yapmayı çok istediğim bir işti. Atıf Yılmaz bana bir teklifle geldi. Onun ve Tarık Akan’ın üstümde çok emeği vardır. Zaten kadro şampiyonlar ligi gibiydi, hepsinden çok şey öğrendim. Şu an çok ses getiren dizilerin çoğu vaktinde bana gelmişti. Sunuculuk deneyimlerim ise bana kriz yönetimini öğretti.”
“ANADOLU’DA YETİŞEN İNSANLAR BU MÜZİĞE SAHİP ÇIKIYOR”
Türk halk müziğine duyduğu bağlılığı vurgulayan sanatçı, bu alandaki değişimlere de dikkat çekti:
“Günümüzde Türk halk müziği okumak büyük bir idealizm gerektiriyor. Bu müziğe kendi kültürüne sahip çıkan, Anadolu’da yetişen insanlar sahip çıkıyor. Yurt dışında tanınmak için bir kimliğimizin olması şart ve bu da kendi kültürümüzü bilmekle mümkün. Ne yazık ki bu anlamda çok şey kaybettik… Elindekiyle yetinen biri değilim. Kendi versiyonumun en iyisi olmaya çalışırım. Yaptığım her işin en iyisini yapmak isterim. Öğrenmenin ve çalışmanın sonu yok.”